Yourri Rieff en Justin Vos winnaars Fortuna Bokaal 2023

Maandag 13 februari tijdens het HorecaevenTT in Leeuwarden vond voor de vijfde keer in haar geschiedenis de kookwedstrijd plaats om de Fortuna Bokaal.

7 teams streden tegen elkaar om deze zo langzamerhand zeer gewilde wisselbokaal en de daarbij behorende zilveren Fortuna ring. 

De jury, bestaande uit Juryvoorzitter Marco Poldervaart Meester-kok en eigenaar van restaurant het Havenmantsje in Harlingen, Marten Haga eigenaar chef-kok van Restaurant Zuiver in Joure en Elize Koopman Meester goud en zilversmid uit de Hoeve, tevens is zij de ontwerpster van de ring en de Fortuna Bokaal.

Omdat er steeds meer à-la minute gekookt wordt tijdens onze wedstrijd heeft de jury er meer en meer lol in, nu kunnen ze zien wat er gebeurt en waarom of wat er misgaat. Het koken bij ons is natuurlijk wel “kamperen” bij onze wedstrijd heeft niet iedereen een eigen combi-steamer  en dat haalt wel het beste bij je naar boven. Dat improviseren laat juist zien wat je kunt, ben je echt dat flexibele keukentalent. Je mag in je eentje meedoen maar ook mag je het samendoen, dat gaat al zo vanaf de eerste wedstrijd die we hadden en afgelopen jaar hadden we zelfs 3 teams tegenover 4 koks die het alleen deden.

Het was een dag vol mooie en smaakvolle gerechten, na het tellen van alle punten kon om 15.30 uur de winnaar bekend gemaakt worden. Wie was de winnaar van de Fortuna Carpacciobokaal 2023, Yourrie Rieff en Justin Vos hadden volgens de Jury dit jaar de titel verdiend. Helaas waren zij tijdens de prijsuitreiking al niet meer in Leeuwarden maar al weer op locatie bij Hotel ten Cate in Emmen. Het is druk bij Hotel ten Cate, de bokaal en de andere prijzen hebben we ze later op locatie gebracht. Efraim de Leeuw, restaurant van Sprang te Ermelo,  was de winnaar van de tweede prijs ook een messenset van F-Dick Meistermesser Made in Germany. De derde prijs was voor Jelle Schepers met zijn compaan Lars Eding Drenthe College.

Deelnemers:

Bjorn Westenberg                                Restaurant Bij Broeders Zwolle

Rob Pijpstra                                           Parc Sandur Emmen

Jelle Schepers/Lars Eding                  Drenthe College Emmen

Efraim De Leeuw                                  Restaurant van Sprang Ermelo

Douwe Pieter Vrij/Pascal Kirchhof   Pizeria Modena st Annaparochie

Yourri Rieff/Justin Vos                       Hotel ten Cate Emmen

Editie 2024 is al weer in voorbereiding en dus is opgeven al weer mogelijk.