Jan Smink hertencarpaccio

Jan Smink | Winters gerecht met hertencarpaccio

Winters genot met een voortreffelijk hertenhoofdgerecht

In de tweede editie van ‘Geef het mes door’ verrast upcoming Patron Cuisinier Jan Smink van Restaurant Smink in Wolvega door een warm hoofdgerecht met hertencarpaccio te serveren. En dat past helemaal in de unieke Smink-stijl waar Jan Smink volgens kookt. 

hertencarpaccio hertenrug jan smink

Winterse hertencarpaccio

“Als boerenzoon ben ik opgegroeid met liefde voor dieren en dierlijke producten,” vertelt Jan Smink terwijl hij zorgvuldig de frisse, zure cranberry op het bord legt. “Deze cranberryswirl heb ik gemaakt met de 3D-voedselprinter, dat geeft net even wat extra’s aan het gerecht.” Vervolgens pakt Smink de Fortuna Carpaccio hertencarpaccio en bekijkt het product aandachtig. “Vanwege het seizoen staat er natuurlijk wild op het menu en voor mijn hoofdgerecht wil ik elk deel van het hert gebruiken,” vertelt hij. “Daarom liet ik mijn keuze snel vallen op de hertencarpaccio. Die smaakt heerlijk en past perfect bij de tijd van het jaar.” 

Jan Smink hertencarpaccio

Geflambeerd 

“Ik maak altijd alles van A tot Z helemaal zelf, maar voor deze uitdaging heb ik de hertencarpaccio gebruikt. Het is een kwalitatief mooi product,” vertelt Smink. Hij legt de smeuïge pommes dauphine vakkundig op het bord en schuift de warme filet van hertenrug voorzichtig erbij. “Ik zat te twijfelen tussen dit gerecht en een rouleau van hert met geraspte carpaccio. Alles doe ik altijd nét even wat anders, op mijn manier: de Smink-stijl,” lacht Jan Smink en flambeert daarna de hertencarpaccio die zorgvuldig op de hertenstoof ligt. Als finishing touch schenkt Jan Smink in een vloeiende beweging een geurige hertenjus over het gerecht. De liefde voor dieren die bij Jan Smink ingegoten zit, spat van het verrukkelijke bord af. 

Geflambeerde hertencarpaccio

Geef het mes door

Iedere maand gaat een kok de uitdaging aan om een uniek gerecht te creëren met de ambachtelijke carpaccio van Fortuna. De kok kiest zelf met welke carpaccio hij wil werken. Bijvoorbeeld de vitello tonnato, zalm, black angus of een andere variant. Vervolgens geven ze het mes door aan een andere kok. Zo laten ze allemaal zien dat je oneindig veel lekkere en verrassende gerechten kunt bereiden met dit veelzijdige product. Marco Poldervaart van ’t Havenmantsje maakte in de eerste editie een overheerlijke rouleau van gambacarpaccio en gaf het mes door aan Jan Smink.

Jan Smink Geef het mes door

Kun je niet wachten op het moment dat jij het mes krijgt van één van de koks? Laat dan jouw creativiteit en uitstekende smaak zien tijdens de Horecabeurs in Assen. Geef je a la minute op om de Fortuna Carpaccio bokaal te winnen! Kijk op de website van EvenTTCulinair voor de wedstrijdvoorwaarden.